• darkblurbg
    Businesstraining Suriname 20-28 oktober 2018

De Apotheek Totaal Groep heeft al meerdere reizen in het buitenland georganiseerd. In de ochtend en een klein gedeelte van de middag wordt het studiegedeelte gepresenteerd. Vervolgens wordt ere en ontspannend programma aangeboden om de stad, het land beter te ontdekken. Zo zijn we de afgelopen jaren al op bezoek geweest in Rome, Lissabon, Bali en Beijing.

Dit jaar gaan we naar Suriname.  Het studieprogramma gaat over de samenwerking tussen apotheker en huisarts. Er wordt vanuit het buitenland jaloers gekeken naar de Nederlandse situatie, maar wil dat zeggen dat er momenteel het maximale uit de samenwerking wordt gehaald? We bekijken succesverhalen en uitdagingen die er voor de komende jaren nog liggen.

U kunt uiteraard als apotheker (al dan niet met partner) gebruik maken van deze inspirerende studiereis, maar we geven u ook de mogelijkheid om samen met u belangrijkste voorschrijver(s) deze reis te ondernemen: een geweldige investering om de samenwerking nog meer te versterken.

 

Programma dag 1

Praktijkcasussen

Er worden diverse casussen besproken die of vanuit de deelnemers of vanuit de trainer worden aangereikt. Doel van dit onderdeel is inzicht krijgen van bekende problemen en uitdagingen en het voorkomen van bekende valkuilen.

 

Programma dag 2

Samenwerking huisarts en apotheker

Op deze dag kijken naar de samenwerkingsverbanden en de mogelijke knelpunten, uitdagingen en successen. Op welke wijze is bijvoorbeeld het personeel betrokken bij de samenwerking? Hoe wordt de onderlinge samenwerking uitgedaagd om successen te bereiken? Is er gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek?

 

Programma dag 3

Projecten tot een succes maken

Een van de klassieke fouten in de zorg is dat veel projecten, of ze nu zorginhoudelijk of organisatorisch van belang zijn, vaak niet zoals gepland verlopen. Ook hier kijken we weer naar de mogelijke verbeterpunten en zullen er concrete pragmatische handvatten worden aangeboden.

 

Programma dag 4

Profilering

Een van de uitdagingen voor de komende jaren is de bescheidenheid te verlaten en om meer aan profilering te doen. Onderling zijn we op de hoogte van de bijzondere kwaliteit die zowel huisarts als apotheker kan bieden. Maar hoe zorgen we ervoor dat de belangrijkste stakeholders (patiënten, zorgverzekeraars) op de hoogte zijn van deze kwaliteiten?

 

Brochure

Inschrijven