ChinaDe Apotheek Totaal Groep heeft al meerdere reizen naar het buitenland georganiseerd, van redelijk dichtbij tot heel ver van huis. In de ochtend en een klein gedeelte van de middag wordt dan – op de plek van bestemming – het studiegedeelte gepresenteerd en vervolgens is er een ontspannend programma om de stad en het land beter te kunnen ontdekken. De afgelopen jaren zijn we al op bezoek geweest in Rome, Lissabon, Bali, Beijing en Suriname en daar zullen zeker nog vele, prachtige bestemmingen bijkomen.

Deze reizen zijn erg inspirerend, ontspannend en bovendien een effectieve manier van kennisoverdracht. Daarbij zorgen ze vaak voor meer begrip en een versteviging van onderlinge banden. Thuisblijven is dus eigenlijk geen optie!

In 2019 gingen we naar China (Shanghai en Beijing). Het studieprogramma ging over de samenwerking tussen apotheker en huisarts. Er wordt vanuit het buitenland jaloers gekeken naar de Nederlandse situatie, maar wil dat zeggen dat er momenteel het maximale uit de samenwerking wordt gehaald? We bekeken succesverhalen en uitdagingen die er voor de komende jaren nog liggen.


Informatie studiereis 2019


9 daagse studiereis China – Beijing en Shanghai
voor apothekers en artsen

Accreditatiepunten: 20

Datum: inschrijven niet meer mogelijk.

Trainer: Drs. P. Felen, psycholoog en bedrijfskundige en schrijver van o.a. het boek bedrijfskunde in de apotheek.

Doel cursus:
De training heeft als doel om het team te laten excelleren. In de huidige tijd spreken we over tekorten van personeel en zijn we blij dat het werk aan het eind van de dag gedaan is. Maar hierdoor wordt de positie van de apotheek (en huisartsenpraktijk) als bron van voorlichting en kennis niet echt versterkt.

Hoe kunnen we, ondanks een soms hectische situatie, toch excelleren! Hoe kan u uw werkplezier en vakmanschap maximaliseren?

Vier inspirerende dagen in een unieke omgeving staan voor de boeg!

Investering:

€ 3.595,- per persoon op basis van twee personen per kamer

€ 1.989,- meerkosten partner (geen cursist en op basis van 2 personen per kamer)

€ 645,- éénpersoonskamer toeslag

Video’s studiereizen


Studiereis Suriname 2018


  • Programma

Dag 1

Zaterdag 31.08.2019 – Vertrekdag Vlucht met China Southern Airlines CZ 346 vliegt u van Amsterdam naar Beijing 14:50-06:15* (aankomst de volgende dag op 1 september)

Dag 2

Zondag 1.09.2019 – Tour door Beijing Aankomst Beijing 1 september 2019 06:15 aankomst op de luchthaven van Beijing en transfer naar het hotel. In het hotel kunt u bij komen onder het genot van een ontbijt. In de middag heeft u een tour door Beijing en gaat u naar de Legend of Kung Fu show. ’s Avonds diner in een typisch Chinees Restaurant. Overnachting in een 5* hotel in Beijing.

Dag 3

Maandag 2.09.2019 – Beijing | de Grote muur Ochtend Cursus 1: Inventarisatie De eerste dag gaan we gebruiken om te spreken over de huidige situatie en de gewenste situatie. Inventarisatie van de personeelssituatie per apotheek/praktijk. Wat zijn de kwaliteiten?  Wat zijn de knelpunten? Is er sprake van beleid en zo ja hoe uit zich dat? Deze onderdelen worden uitgebreid besproken en geïnventariseerd. Vervolgens gaan we het hebben over de gewenste ideale situatie. Als alles mogelijk is qua tijd, geld en beschikbaarheid: Hoe zou het team er dan uitzien? Lunch in het hotel.

Dag 4

Dinsdag 3.09.2019 – Beijing | Plein van de Hemelse vrede & de verboden stad Ochtend Cursus 2: Coaching N.a.v. dag 1 gaan we verder kijken hoe we zo dicht mogelijk bij de gewenste situatie kunnen komen. We gaan onderwerpen bespreken als: Uw huidige coachingstechnieken. Uw motivatie en inspiratiekeuzes. Daarnaast gaan we bespreken hoe we kunnen omgaan met weerstanden in uw team. Lunch in het hotel. In de middag bezoekt u het Tiananmen Plein en de Verboden Stad. Het Tiananmen-plein is ‘s werelds grootste openbare plein. Na het genieten van het prachtige uitzicht en het zien van de belangrijke gebouwen, gaat u naar de Verboden Stad, het grootste keizerlijke paleis ter wereld. Diner in en restaurant in Beijing. Overnachting in een 5* hotel in Beijing.

Dag 5

Woensdag 4.09.2019 – Beijing | Tempel van de Hemel & Taichi Lessen & Hongqiao Pearl Market In de ochtend bezoekt u de Tempel van de Hemel. De Tempel ligt in een uitgestrekt park in het zuiden van Beijing. Ook krijgt u een Tai Chi les. Het is aan te raden uw kleding hierop aan te passen. Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoek aan het Zomer paleis of Yiheyuan. Diner in een restaurant in Beijing. Overnachting in een 5* hotel in Beijing.

Dag 6

Donderdag 5.09.2019 – Beijing | Shanghai Transfer vanaf het hotel naar de luchthaven. Lokale vlucht tussen Beijing en Shanghai: CZ3907 05SEP PEK – SHA 0820 1030 Na aankomst transfer naar het hotel voor Check-in. Avond Cruise op de Huangpu River in Shanghai Diner in Restaurant een restaurant in Shanghai. Overnachting in een 5* hotel in Shanghai.

Dag 7

Vrijdag 6.09. 2019 – Shanghai | Yu Garden & Shanghai Oude Stad Ochtend Cursus 3: technieken Op deze dag worden de technieken toegelicht die Peter Felen al jaren gebruikt om teams te helpen om naar een hoger niveau te komen. We hebben het dan over de volgende onderwerpen:

  • Kwaliteit aan de balie Omgaan met weerstanden bij het publiek
  • Onderlinge communicatie
  • Spelverdelertechniek
  • Verandermanagement
  • Personeel als sociaal kapitaal

Lunch in het hotel. In de middag bezoek Yu Garden & Shanghai Oude Stad. Diner ineen restaurant in Shanghai. Overnachting in een 5* hotel in Shanghai.

Dag 8

Zaterdag 7.09.2019 – Shanghai | Shanghai Tower & The bund & Nanjing Road & Acrobatic show Ochtend Cursus 4: leidinggeven Uw persoonlijke stijl van leidinggeven en uw persoonlijke werkplezier. Op deze dag gaan we twee onderdelen verdiepen:

  • Uw eigen persoonlijke stijl van leidinggeven en waar zit uw werkplezier en persoonlijke motivatie? Is dit te combineren?
  • Wat zijn de hindernissen om het werkplezier zo maximaal mogelijk te mogen ervaren?

Een zeer persoonlijke inspirerende dag om zo met zeer veel inspiratie en pragmatische adviezen weer thuis aan de slag te kunnen! Lunch in het hotel. Na de lunch bezoek aan de Shanghai Tower & The Bund & Nanjing Road, waar u kunt gaan shoppen. Hierna ziet u een Chinese Acrobatische show. Diner in een restaurant in Shanghai. Overnachting in een 5* hotel in Shanghai.

Dag 9

Zondag 8.09.2019 – Shanghai | Amsterdam In de ochtend bezoek aan het Shanghai Museum en de voormalige Franse Concessie en Xintiandi. De Franse Concessie is het gebied van Shanghai dat ooit is toegewezen aan de Fransen. De centraal gelegen Huaihai Road is tegenwoordig een drukke winkelstraat. Xintiandi is een fantastische buurt om doorheen te wandelen. Kleine drukke straatjes met enorm veel kleine winkeltjes. Lunch in een restaurant in Shanghai. In de middag bezoek Tianzifang. Dit deel laat zien hoe het oude Shanghai eruit zag. De oorspronkelijke bewoners zijn echter verjaagd en overal in de huisjes aan de smalle steegjes zijn winkeltjes en restaurantjes gemaakt. Heerlijk slenteren. Na dit bezoek transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland. Terug vlucht met 1 overstap in Guangzhou: CZ3504 08SEP SHA – CAN 1950 2215

Dag 10

Zondag 9.09.2019 – Amsterdam CZ 307 09SEP CAN – AMS 0005 0645