De Apotheek Totaal Groep heeft al meerdere reizen naar het buitenland georganiseerd, van redelijk dichtbij tot heel ver van huis. In de ochtend en een klein gedeelte van de middag wordt dan – op de plek van bestemming – het studiegedeelte gepresenteerd en vervolgens is er een ontspannend programma om de stad en het land beter te kunnen ontdekken. De afgelopen jaren zijn we al op bezoek geweest in Rome, Lissabon, Bali en Beijing en daar zullen zeker nog vele, prachtige bestemmingen bijkomen.

Deze reizen zijn erg inspirerend, ontspannend en bovendien een effectieve manier van kennisoverdracht. Daarbij zorgen ze vaak voor meer begrip en een versteviging van onderlinge banden. Thuisblijven is dus eigenlijk geen optie!

Dit jaar gaan we naar Suriname. Het studieprogramma gaat over de samenwerking tussen apotheker en huisarts. Er wordt vanuit het buitenland jaloers gekeken naar de Nederlandse situatie, maar wil dat zeggen dat er momenteel het maximale uit de samenwerking wordt gehaald? We bekijken succesverhalen en uitdagingen die er voor de komende jaren nog liggen.

U kunt uiteraard als apotheker (al dan niet met partner) gebruikmaken van deze verrijkende studiereis, maar we geven u ook de mogelijkheid om samen met uw belangrijkste voorschrijver(s) deze reis te ondernemen: een geweldige investering om de samenwerking nog verder te verbeteren.

  • Programma

Dag 1

Praktijkcasussen

Er worden diverse casussen besproken die óf vanuit de deelnemers óf vanuit de trainer worden aangereikt. Doel van dit onderdeel is inzicht krijgen in bekende problemen en uitdagingen en het voorkomen van valkuilen.

Dag 2

Samenwerking huisarts en apotheker

Op deze dag kijken we naar de samenwerkingsverbanden en de mogelijke knelpunten, uitdagingen en successen. Op welke wijze is bijvoorbeeld het personeel betrokken bij de samenwerking? Hoe wordt de onderlinge samenwerking uitgedaagd om successen te bereiken? Is er gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek?

Dag 3

Projecten tot een succes maken

Een van de klassieke fouten in de zorg is dat veel projecten, of ze nu zorginhoudelijk of organisatorisch van belang zijn, vaak niet zoals gepland verlopen. Ook hier kijken we weer naar de mogelijke verbeterpunten en zullen er concrete handvatten worden aangeboden om mee aan de slag te kunnen gaan.

Dag 4

Profilering

Een van de uitdagingen voor de komende jaren is de bescheidenheid te verlaten en meer aan profilering te doen. Onderling zijn we op de hoogte van de bijzondere kwaliteit die zowel huisarts als apotheker kan bieden. Maar hoe zorgen we ervoor dat de belangrijkste stakeholders (patiënten, zorgverzekeraars) op de hoogte zijn van deze kwaliteiten?