Inschrijving studiereis

China – of officieel de Volksrepubliek China is een land vol afwisseling: van de wereldsteden Beijing en Shanghai tot de rijstvelden in het zuiden en van de nomadische grasvlaktes aan de grens met Tibet tot oude kleine traditionele dorpjes.

Op vele fronten zal dit land u imponeren, verrassen en betoveren. China ligt in het oosten van Azië en is bijna 10 miljoen km² groot. China heeft de meeste inwoners van de hele wereld: 1,3 miljard. Dat betekend dat 1 op de 5 mensen op de wereld Chinees is!

Tijdens deze reis ziet u zowel Beijing met de prachtige muur en oude tempels als ook het moderne Shanghai.


Chinezen zijn groepsmensen en alles moet in harmonie zijn. De vriendschapsband is belangrijk voor een Chinees, echter kost het opbouwen van een vriendschappelijke zakenrelatie veel tijd. Ook al spreekt u elkaars taal niet, de inwoners van China zijn net zo nieuwsgierig naar u als andersom.

China staat bekend om de heerlijke, vers bereide, maaltijden. Het is gebruikelijk om aan tafel meerdere gerechten te bestellen die met alle tafelgenoten worden
gedeeld. Tijdens deze reis zult u het ervaren!

Beijing
Beijing: De hoofdstad van China is Beijing. De stad wordt ook wel Peking genoemd. Beijing is een stad met twee gezichten, jong en oud. In het hart van de (verboden) stad vind u de oudste, meest traditionele omgeving, daarnaast heeft de stad ook de meest futuristische bouwwerken en de hoogste wolkenkrabbers.

In Beijing wonen bijna net zo veel mensen als in heel Nederland, ongeveer 15 miljoen mensen. Toch is er een stad die nog groter is dan Beijing, namelijk Shanghai Het is een levendige stad, waar ontzettend veel te doen en zien is.


Shanghai
Voordat de stad uitgroeide tot de metropool die het vandaag de dag is, was de naam van Shanghai ‘Huating’.
Shanghai was een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is in rap tempo uitgegroeid tot één van de grootste steden ter wereld. Het tempo waarin deze stad zich ontwikkeld heeft is duizelingwekkend.

Rond 1990 was er aan de andere kant van de Huangpu-rivier zelfs niks anders dan platteland. Shanghai is een stad met wolkenkrabbers en gigantische winkelcentra. De enorme diversiteit aan bouwstijlen maakt de stad zo uniek.

Studiereis China - Beijing en Shanghai