Cursus apotheekondersteuner

In veel apotheken wordt gebruik gemaakt van apotheekhulpen, ondersteuners, de apotheekassistent of nog andere fraaie benamingen. Ze worden intern opgeleid en hebben diverse achtergronden, maar in ieder geval geen farmaceutische achtergrond. Ze zien uiteraard wat er in een apotheek allemaal gebeurt maar is dat voldoende om de schoonheid, het belang, het gevaar en risico en de uitdagingen van het werken in de apotheek volledig te doorgronden?

In een inspirerende avond zal Peter Felen de deelnemers langs vele facetten van het werken in de apotheek meenemen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen. Doel van de avond is om de deelnemers te laten zien hoe bijzonder het werken in een apotheek is en welke belangrijke rol ze daarbij kunnen hebben.


Programma dag 1

18.00 uur: Ontvangst met een broodje en drinken

18.15 uur: Kennismaking deelnemers en trainer

18.30 uur: Rondje ervaringen/stand van zaken huidige apotheek

18.45 uur: Wat is het bijzondere aan het werken in een apotheek?

19.15 uur: Het werken met collega’s in de apotheek, welke gebruiksaanwijzing hebben deze?

20.00 uur: De belangrijkste taken van de apotheekhulp

20.30 uur: Rondje vragen en uitdagingen

21.00 uur: Afsluiting

Meer dan 3 personen uit zelfde apotheek: 10% korting

Locatie beschikbaar gesteld: 2 deelnemers gratis

NB: Als een apotheek een goede locatie ter beschikking stelt dan kan deze 2 deelnemers gratis laten deelnemen (bij minimaal 10 betalende deelnemers)

De training is ook te volgen voor een heel apotheekteam tegelijk in de eigen apotheek. Data en programma dan uiteraard in overleg.

Ook is het mogelijk om persoonlijk gecoacht te worden op de eigen werkplek, meer informatie hierover in overleg.

NB: Gemeenten en apothekers die potentiële deelnemers willen motiveren om te komen werken worden van harte uitgenodigd om geïnteresseerde kandidaten te sturen. Er zal vooraf met enkele gemeenten contact worden opgenomen.


Trainer:

Drs. Peter Felen

Psycholoog en bedrijfskundige, schrijver van de boeken de apothekersassistente, bedrijfskunde voor de apotheek, van apothekersassistent naar farmaceutisch adviseur. Directeur van Apotheek Totaal Groep en de IBSP, de Internationaal Businessschool for Pharmacy. Hij heeft vele apothekers mogen begeleiden in binnen-en buitenland waaronder 500 apotheken in Nederland. Zijn stijl kenmerkt zich door het geven van voorbeelden met een hoog praktisch gehalte met een snufje humor en creativiteit.

Meer informatie vooraf? Bel 020-2610702 of mail [email protected]

Cursus apotheekondersteuner